به گزارش مشرق، در شهر غزه که در پی حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی که بیشتر محلههای آن به طور کامل ویران شدهاند و طبق اعلام سازمان ملل، ممکن است آواربرداری از آن ۱۴ سال طول بکشد، بولدوزرها راه را از میان تل زبالهها باز میکنند اما فرق چندانی به حال ساکنان برآشفته که کودکانشان در میان زبالههای خیابانهای غزه و در شرایط رو به وخامت بهداشتی آن پرسه میزنند، نمیکند.
خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب نوشت: «احمد شلولا» یکی از آوارگان فلسطینی شهر غزه که اکنون در خان یونس است، گفت که «ما نمیتوانیم بخوابیم، نمیتوانیم چیزی بخوریم، نمیتوانیم چیزی بیاشامیم، بوی بد امانمان نمیدهد.»
شهروندان فلسطینی از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، با بحرانهای متفاوتی، یکی پس از دیگری دستوپنجه نرم کردهاند. فلسطینیان به جز خطرات حملات هوایی، حملات توپخانهای و زمینی رژیم صهیونیستی با بحران کمبود مواد غذایی، سوخت، آب آشامیدنی، دارو و بیمارستانهای فعال مواجه هستند.
او گفت: ما از شهرداری خانیونس میخواهیم زبالهها را خارج کند.
خان یونس دومین شهر بزرگ نوار غزه است که ۲.۳ میلیون نفر در آن سکونت دارند.
«عمر مطر» مقام مسئول شهرداری خانیونس در پاکسازی زبالههای جامد گفت که خسارات وارد آمده بر اثر جنگ و کمبود سوخت مشکل انباشت زباله را ایجاد کرده است.
این ذخایر منبع اصلی آب آشامیدنی ساکنان خان یونس است. آب آشامیدنی در بیشتر غزه در دسترس نیست.
مطر در این باره گفت: محل رهاسازی و دفن زبالهها به درستی برای جلوگیری از نشست مایعات زبالهها به ذخایر آب زیرزمینی طراحی نشدهاند.
تا کنون بیش از ۳۸ هزار نفر فلسطینی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی کشته شدهاند.
بر اثر این حملات، ۸۵ درصد جمعیت غزه از خانههای خود آواره شده و بیش از ۶۰ درصد از زیرساختهای حیاتی آن از بین رفتهاند.